ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μάρδας

Αντιπρόεδρος: Ιορδάνης Καϊσερλίδης

Ταμίας: Ελένη Δελιβάνη

Γραμματέας: Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

Μέλος: Στέλιος-Άγγελος Παπαθεμελής

Μέλος: Νίκος Ευθυμιάδης

Μέλος: Παναγιώτης Νίκας

Ιορδάνης Καϊσερλίδης

Οικονομολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη νομισματική πολιτική και δημοσιογράφος ο Ιορδάνης Καϊσερλίδης έχει να επιδείξει πολύπλευρες δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στα πολυάριθμα ενδιαφέροντά του. Έλαβε μέρος σε ειδικά προγράμματα πάνω στην ευρωπαϊκή ενοποίηση σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αυστρίας και της Ολλανδίας, καθώς και σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ο κ.Ιορδάνης Καϊσερλίδης πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στο Διεθνές Σώμα Διοικητικών Υπηρεσιών και ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Ακόμη, στο ενεργητικό του Ιορδάνη Καϊσερλίδη είναι η ίδρυση της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος. Μέλος της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, της ΕΕΔΕ (1984-1987), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης (1989-1993), του διοικητικού συμβουλίου της Χρηματιστηριακής Μακεδονίας-Θράκης (1992-1993), αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη, μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International). Από το 1983 ως το 2005 εργάστηκε ως διευθυντής Βορείου Ελλάδος μεγάλου εκδοτικού οργανισμού. Είναι συγγραφεύς πολλών βιβλίων, μονογραφιών, μελετών και άρθρων τόσο σε αμιγώς οικονομικά, όσο και σε γενικότερα θέματα. Σήμερα είναι διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Ελένη Δελιβάνη

Η Ελένη Δελιβάνη είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του York του Η.Β. με εξειδίκευση στον τουρισμό ως εναλλακτική μηχανή οικονομικής ανάπτυξης. Έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολυάριθμων μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων, έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με τη διαχείριση, τον επιστημονικό συντονισμό, την εκπαίδευση και την αξιολόγηση μιας σειράς προγραμμάτων και πρωτοβουλιών χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. κι έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολυάριθμα συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος στους Δημάρχους Καλαμαριάς και Πανοράματος, υπήρξε επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (Ν.Π.Ι.Δ. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης) και είναι αξιολογήτρια του ΕΜΑ (Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, με έμφαση στην περιφερειακή και τουριστική ανάπτυξη και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση και επιστημονική επιμέλεια πλήθους επιστημονικών συγγραμμάτων, κυρίως οικονομικού περιεχομένου.

Έχει οριστικά αποκλείσει την πανεπιστημιακή σταδιοδρομία, από τη ζωή της, προφανώς επειδή οι, κατά καιρούς ενοχλήσεις των γονέων της, στο χώρο αυτό μέτρησαν τελικά περισσότερο από όσο τα πλεονεκτήματά του.

Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

Είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης. Υπηρετεί την ανώτατη εκπαίδευση επί 32 χρόνια, από τα οποία τα 20 δίδαξε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Το 1999 ίδρυσε στη Θράκη το Τμήμα Δ.Ο.Σ.Α του οποίου υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της ως το 2005. Εξάλλου, υπήρξε Αντιπρύτανης για την περίοδο 2003-5 και Πρόεδρος της HELEXPO Α.Ε. 2004-5. Υπήρξε, ακόμη, Τακτικό Μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» και είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου υπήρξε επί μία δεκαετία Πρόεδρος της Εταιρίας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του CEDIMES Ελλάδας και Γενικός Γραμματέας του «Ιδρύματος Δημήτρης και Μαρία Δελιβάνη». ΄Εχει δημοσιεύσει 13 βιβλία και πάνω από 100 άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες ανά την υφήλιο. Το 2007 αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Targoviste (Ρουμανία), και είναι το 10ο μέλος της Ένωσης Επίτιμων Διδακτόρων αυτού του Πανεπιστημίου. O Καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου είναι κάτοχος κρατικού διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Paris I-Panthéon-Sorbonne. Τέλος, υπήρξε Συγκλητικός και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα ως Επιστημονικός Διευθυντής, μεταξύ των οποίων το Πρόγραμμα εκπόνησης του Master Plan του Νομού Ροδόπης.

Στέλιος-Άγγελος Παπαθεμελής

Ο γνωστός πολιτικός της Θεσσαλονίκης, με την πλούσια κοινωνική προσφορά, την πολυμάθεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, που εκλέγεται συνεχώς βουλευτής από το 1974. Το 2007 ίδρυσε το κόμμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Ο Στέλιος Παπαθεμελής είναι πολιτικός που διανοείται, όπως ο ίδιος προσδιορίζεται, και όχι διανοούμενος που πολιτεύεται. Κύριο εργαλείο της πολιτικής του ανάλυσης είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Από αυτήν και το Ευαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές «σταθερές» του. Διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξεως, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και Υφυπουργός Ανώτατης Παιδείας, και εργάστηκε συστηματικά και επίμονα για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών πανεπιστημίων. Χάρις σ’αυτή τη θητεία η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΠΑΜΑΚ έπαψε να περιφέρεται ως νομάδα και απέκτησε το μεγαλοπρεπές κτίριο, στο οποίο έκτοτε στεγάζεται. Ο Στέλιος Παπαθεμελής έχει συγγράψει πολυάριθμα έργα.

Νίκος Ευθυμιάδης

Ο γνωστός επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών REDESTOS, που αποτελείται από δέκα θυγατρικές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν περιορίζεται στην πλουσιότατη επιχειρησιακή του δραστηριότητα. Αντιθέτως, οι πολυάριθμες και πολυσχιδείς ανησυχίες του τον ωθούν σε πρωτοπόρους και ενδιαφέροντες συνδυασμούς, καθώς και σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αναφέρομαι, στη συνέχεια, στις εντυπωσιακές προεδρίες του Νίκου Ευθυμιάδη, σε αριθμό, αλλά και σε διαφοροποίηση, που μαρτυρούν τον υψηλό βαθμό της γενικότερης αναγνώρισης και αποδοχής του, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά και στον ευρύτερο των Βαλκανίων. Πιο συγκεκριμένα είναι:

  • Πρόεδρος επί Τιμή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμφώνου Σταθερότητας (SP/BAC). Πρόκειται για ένα Σώμα, που συγκεντρώνει 45 επιχειρηματίες και επενδυτές, και που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξή τους.
  • Πρόεδρος επί Τιμή στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
  • Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης.
  • Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος.
  • Αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Ν.Α. Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτού του Κέντρου ο Νίκος Ευθυμιάδης διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση επιχειρηματιών από τα Βαλκάνια, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2007.
  • Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής διευκόλυνσης Εξωτερικού Εμπορίου.
  • Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Γραφείου Οικονομικής Συνεργασίας στην Ν.Α. Ευρώπη.
  • Πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος του Ε.Β.Ε.Θ.
  • Επίτιμος Πρόξενος Ολλανδίας.

Και να προστεθεί, σ’αυτή την μακροσκελή απαρίθμηση αξιωμάτων, που αντανακλούν εξειδικευμένες γνώσεις, πολλαπλής μορφής ευαισθησίες και επιλεκτικά ενδιαφέροντα, αλλά και που ταυτόχρονα απαιτούν εξαντλητική εργασία, ότι ο Νίκος Ευθυμιάδης βρίσκει, πάντα τον απαιτούμενο χρόνο για να προσφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του στο Ίδρυμα Δελιβάνη.

Παναγιώτης Νίκας

Φοιτητής

(Visited 362 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close