Written by 14:20 ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Views: 13

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΟ ΕΙΔΗ “ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ” ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Η ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΟ ΕΙΔΗ “ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ” ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 • Τους “αριστερούς” και τους “δεξιούς” του κ. Μητσοτάκη.
 • Σήμερα μας έκανε την “τιμή” να μας καθοδηγήσει (führen εξ ου και Führer ή ελληνιστί Φύρερ) ο άγνωστος εκ Πάρου ως ανεφέρθη Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 • Ο εικονιζόμενος αριστερά στη φωτογραφία Μιχάλης Γκλεζάκος. ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΑΠΌΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ” ΜΑΣ.

                                                                 

Συνοπτικά ο Führer μας, έκτος του εμφαινόμενου στη φωτογραφία σλόγκαν του Κυριάκου, “Nα μειωθούν οι φόροι για να ανοίξουν οι δουλειές”, χωρίς όμως αναφορά στα “ισοδύναμα” της κατοχής (απολύσεις, μειώσεις μισθών, “μηδενισμός” συντάξεων, δημεύσεις των πάντων, άμεσο ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου και των πάντων, συνέχιση της υποδούλωσης κτλ) μας είπε συνοπτικά τα εξής κατοχικά “σοφά”.

 • “Πρέπει” είπε, “να συνεχιστεί η δουλεία”, επιτήρηση τη λένε“, για να μην επαναληφθούν”, είπε, “αυτά που μας φέρανε ως εδώ”.
 • Ήτοι μας λέει ο Führer μας νεοταξικός Καθηγητής,  ούτε ψευδές έλλειμμα, ούτε πειραματόζωο για δήμευση των πάντων.
 • Μας λέει  δηλαδή το γνωστό Παγκάλειο,  εκ του “μη λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη” πλέον αναμενόμενο και προερχόμενο, το “εμείς φταίμε που τα φάγαμε όλοι μαζί κτλ”
 • “Καλώς είπε”, ο «σοφός νεοταξικά εκ Πάρου Καθηγητής, “το ΔΝΤ ζητά πρόσθετα μέτρα” γιατί ως είπε, “είμαστε “αναξιόπιστοι”. Εννοώντας τους “αριστερούς” του κ. Τσίπρα.
 • Και συμπερασματικά, χωρίς να το καταλαβαίνει,  αποδεχόμενος ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί ο “αξιόπιστος” του,  κ. Μητσοτάκης.
 • Παρατήρηση και συγνώμην για το χαρακτηρισμό, ότι ούτε θρασύς βλαξ δεν θα το έλεγε αυτό στον εξοντωθέντα παντοιοτρόπως Ελληνισμό
 • O νεοταξικός καθηγητής, είπε και το ορθόν ότι υπό την κατοχή, “όσον δεν αναπτύσσεσαι η οικονομία θα έχουμε νέα μέτρα”.
 • Και “βρήκε” και τη “λύση” για ανάπτυξη. Χωρίς ρευστότητα στην αγορά , με σχεδόν μηδενισμό αποδοχών και συντάξεων που επιδιώκει το ΔΝΤ για να δημεύσει αμέσως τα πάντα.
 • Μας είπε ο νεοταξικά “φωστήρ” Καθηγητής, μετά από 10 χρόνια “νεοταξικού εκσυγχρονισμού του κράτους”,που διέλυσε τα πάντα,
 • Ότι η λύση για ανάπτυξη είναι ο “ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΑΜΌΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”!!!!!!!!

 

Αφού συγχαρούμε τον κ. Μητσοτάκη για το κατοχικό του πρόγραμμα, όπως μας το ανέλυσε ο ίσως εκπονήσας το, ανωτέρω φωστήρ τους καθηγητής.

 • Του εισηγούμαστε να προτείνει τον ανωτέρω για το βραβείο Νόμπελ νεοταξικής οικονομίας.
 • Σίγουρα θα το πάρει., γιατί ούτε γερμανοτσολιάς δεν θα τα έλεγε καλύτερα.

Προς Θεού όμως, δεν χαρακτηρίζω έτσι τον κ. Καθηγητή, που πιστεύει όσα ανέλυσε για το κόμμα του.

Ευριπίδης Μπίλλης

 

 

 

Σωστά, όπως πάντα,  όλα όσα παρατηρείτε….Το μόνο που δεν κατανοώ είναι το γιατί περιμένατε κάτι διαφορετικό! Δυστυχώς, δεν  υπάρχει, και δεν μπορεί να υπάρχει κάτι νέο, που να προέρχεται από  όσους θεωρούν την παραμονή μας στα μνημόνια (καθώς και όπως και αν ονομαστεί η  συνέχιση της επιτήρησης, που θα συνοδεύεται από  τη δυνατότητα προσθήκης μέτρων κατά το δοκούν) ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Διότι, με τις συνθήκες αυτές,  ΔΕΔΟΜΕΝΗ είναι και η καταστροφή της Ελλάδας. Αν δεν εμφανιστεί πραγματικός Ηγέτης, που να αποκαταστήσει την τιμή της καταρρακωμένης μας χώρας, η οποία  επί οκτώ χρόνια υφίσταται (εκτός από την τραγωδία των μέτρων ενός παντελώς αναποτελεσματικού, επειδή βαθιά λανθασμένου  οικονομικού προγράμματος), προσβολές, ταπεινώσεις και ανείπωτης έκτασης εξευτελισμούς, χωρίς οι αρμόδιοι να τολμούν να απαντήσουν, η Ελλάδα θα είναι ανύπαρκτη για, τουλάχιστον δύο γενιές από σήμερα.

 

Τι να συζητούμε, λοιπόν,  και να χάνουμε την ώρα μας, με αυτά που οραματίζονται οικονομολόγοι και μη, που ωστόσο παραμένουν ενσυνείδητα  σφιχτοδεμένοι και χωρίς ανάσα, κάτω από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό  των μνημονίων πρώτης και δεύτερης γενιάς;  Τι να μας πουν όλοι αυτοί;  Γιατί,μπορεί βέβαια, οι αερολογίες, που κατά καιρούς υποστηρίζουν  να δίνουν πρόσβαση σε “καρέκλες/πολυθρόνες”, αλλά φευ, όχι στη σωτηρία της πατρίδας μας.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
Close