Written by 03:59 ΠΟΛΙΤΙΚΗ Views: 2

Νόαμ Τσόμσκι: «οι Γερμανοί θέλουν να αποκτήσουν ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα» Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 11.04.2013

Νόαμ Τσόμσκι: «οι Γερμανοί θέλουν να αποκτήσουν ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα»
Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                                    11.04.2013
=============================================================
Ειλικρινά διερωτώμαι, αν ακούει κανείς τον μεγάλο Τσόμσκι, ή αν αντιθέτως οι αρμόδιοι τον έχουν κι αυτόν κατατάξει στους “συνωμοσιολόγους”, σ’αυτούς που “δεν ξέρουν τι λένε” ή και στους “εχθρούς του Έθνους”, όπως συμβαίνει με το σύνολο των “ιθαγενών” που τολμούν να διαφωνήσουν με την εξαθλιωτική από κάθε πλευρά πολιτική ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ των μνημονίων, όπως συνέβη με πολυάριθμους πρωτοκλασάτους οικονομολόγους που καθημερινά υποστηρίζουν το αυταπόδεικτο, δηλαδή ότι οδεύουμε με επιταχυνόμενο ρυθμό προς το γκρεμό, όπως συνέβη ακόμη και με τον πρωτεργάτη του άθλιου αυτού μνημονιακού προγράμματος του ΔΝΤ, τον Olivier Blanchard, που προφανώς καταληφθείς από τύψεις, για την ολοσχερή καταστροφή  στην Ελλάδα, βγήκε και φώναξε ότι έγινε ένα φοβερό λάθος, που  προκάλεσε περίπου 200% μεγαλύτερη ύφεση της προβλεφθείσας.  Αυτός, λοιπόν, ο γνωστός  και πρώτος τη τάξει μακροοικονομολόγος του ΔΝΤ αντιμετωπίστηκε από τους δικούς μας αρμόδιους, αλλά και από αυτούς της ευρωζώνης ως…..μη γνωρίζων περί τίνος ομιλεί, ως περίπου παράφρων. Του είπαν, δηλαδή, οργισμένοι, ότι “κάνει λάθος να ασχολείται με λάθος”! Ακριβώς, έτσι. Έστω κι αν το λάθος αυτό κατάντησε την Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων, να έχει μαθητές που ψάχνουν τα πρωινά στα σκουπίδια, για να φάνε. Αυτά….
Και, βέβαια, απολύτως σοβαροφανείς οι ίδιοι, έσφιξαν ακόμη περισσότερο τα λουριά έτσι ώστε να κορυφώνεται η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα, οι αυτοκτονίες, γιατί μόνο έτσι θα ” μπορούμε να διακρίνουμε στο βάθος την ανάκαμψη”!
Και διερωτώμαι ακόμη: πως συμβαίνει, ακριβώς την ώρα που καταρτίζεται στην ευρωζώνη το σχέδιο του γενικευμένου ΡΙΦΙΦΙ των καταθέσεων των Ευρωπαίων πολιτών, οι δικοί μας αρμόδιοι να βγαίνουν στα κανάλια-χωρίς και να έχουν ειδικά ερωτηθεί- και να μας διαβεβαιώνουν ότι “οι καταθέσεις μας είναι απολύτως ασφαλείς”. Δηλαδή, θα πρέπει εφεξής όταν οι αρμόδιοι μας διαβεβαιώνουν για χρώμα λευκό, εμείς να βλέπουμε αυτόματα μαύρο;
Έχω και μια άλλη απορία, και πολλές υπο-απορίες, για ένα θέμα που έχει, αναμφίβολα, αναχθεί στο υπ’ αριθμόν 1  πρόβλημα αυτή τη στιγμή, στην ταλαίπωρη χώρα μας. Έτσι και του βρούμε λύση, θα έχουμε σωθεί. Φυσικά, αναφέρομαι στο μέγα ζήτημα των επίορκων, των κοπανατζήδων, των αεριτζήδων και των πλαστογράφων -μήπως, ξέχασα κάποια κατηγορία;; Εμφανής, εμφανέστατη η αγωνία των δημοσιογράφων-όχι όλων, αλλά αρκετών- που ασχολούνται με κλιμακούμενη ένταση μ’ αυτό το δράμα. Έχει, άπειρες πλευρές, αλλά θα προσπαθήσω να τις συνοψίσω:
Παρότι ο ελληνικός δημόσιος τομέας αποδείχθηκε μη υπερμεγέθης, η Τρόικα απαιτεί το κούρεμά του-ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ, εμάς τι λόγος μας πέφτει,  και τα σκυλιά δεμένα! Έχει, λοιπόν, η Τρόικα καταρτίσει στατιστικό πίνακα με τον αριθμό των μελλοθανάτων, και δίπλα σε κάθε αριθμό έβαλε και ημερομηνία μέσα στην οποία πρέπει να της παραδοθούν τα πτώματα. Αλλά….πως να απολυθούν όλοι αυτοί; Και μόνιμοι είναι, και το Σύνταγμα δεν το επιτρέπει. Γι αυτό, λοιπόν, δεν  πρέπει να γίνεται λόγος περί απολύσεων. Γίνεται, αντιθέτως, λόγος και κατά περίπτωση, για διοικητική μεταρρύθμιση, για διαρθρωτική μεταρρύθμιση, για μετακίνηση ή κινητικότητα, για αναγέννηση του δημόσιου τομέα, τελοσπάντων αυτά συγκράτησα, μπορεί και κάτι να έχω παραλείψει….
Ναι, αλλά, πρέπει να καρατομηθούν άμεσα 2500 -αν δεν κάνω λάθος-και μέχρι τέλους του 2013 7.500. Αλλιώς…δεν θα πάρουμε τη δόση και θα….χρεοκοπήσουμε-άσχετο που είμαστε χρεοκοπημένοι για πάνω από 4 χρόνια! Δεν πρέπει, λοιπόν, ή δεν γίνεται να απολυθούν. Ιδού, λοιπόν, ο άλυτος καταρχήν γρίφος. Τίποτε, ωστόσο δεν είναι άλυτο, όταν υπάρχουν μυαλά με φαεινές και πρωτότυπες ιδέες, καθώς και παπαγαλάκια για να τις επαναλαμβάνουν, μέχρις ότου εμπεδωθούν στον εγκέφαλο των ιθαγενών.
Τελικά, ήταν απλό, ήταν εξαιρετικά απλό. Οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες κλπ.κλπ. εξυπακούεται ότι πρέπει να φύγουν. Αλλά, βέβαια, το πρόβλημα δεν λύθηκε πλήρως, μια και υπάρχει ακόμη στον τόπο μας δικαιοσύνη και αυτοί, ναι μεν έχουν προκριθεί ως στυγεροί εγκληματίες, ναι μεν θα σωθεί η Ελλάδα αν τους αφαιρεθεί άμεσα ο μισθός, αλλά πως να το κάνουμε,  πρέπει πριν να  δικαστούν και να καταδικαστούν. Αλλά, όμως, αυτή η διαδικασία, γιατί είναι και πάρα πολλοί οι εγκληματίες δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή με κάποιες προσπάθειες, που θα πάει, θα φθάσουν τις 7500 που απαιτεί η Τρόικα για το 2013, και μετά βλέπουμε!  Η Τρόικα όμως δεν μπορεί να περιμένει να δικαστούν και να τελεσιδικήσουν οι Έλληνες εγκληματίες δημόσιοι υπάλληλοι. Δικαιούται και θέλει αμέσως τα κεφάλια τους, μετρημένα όπως τα έχει καταγράψει.
Καταλάβατε, λοιπόν, τι φοβερό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ελλάδα;; Γι αυτό ξημεροβραδιάζονται οι αρμόδιοι. Διορθώνουν από δω, κόβουν από εκεί, προσθέτουν από αλλού. Γι αυτό και έχουν αγριέψει οι στρατευμένοι, για τη σωτηρία του έθνους, δημοσιογράφοι, και προσπαθούν με κάθε τρόπο, με όλα τα μέσα να εξηγήσουν στο λαό το πρόβλημά του, αυτό των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων! Τελικά, αφήνεται να εννοηθεί, έμμεσα πάντοτε, ότι η Ελλάδα διαθέτει 750.000 εγκληματίες δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα θανατώνονται τα επόμενα χρόνια, με ρυθμούς ανάλογους με τις απαιτήσεις της Τρόικας.
Ως εδώ, το πρόβλημα είχε λύση. Από δω, όμως, και μπρος πρέπει να επινοήσουμε τελειωτικές, και όχι πια μεσοβέζικες λύσεις, για να σωθεί η πατρίδα. Και μάλλον έχει βρεθεί η λύση. Και μάλλον είναι απλή: Μα ναι, υπάρχει και  ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ. Οι αρμόδιοι, λοιπόν, δεν έχουν παρά να μετρήσουν κεφάλια, να τα χρίσουν ως εγκληματικές  μορφές- έχω τη γνώμη ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο να χαρακτηριστεί ο κάθε εγκληματίας επακριβώς, δηλαδή αν είναι πλαστογράφος, κοπανατζής κλπ, γιατί αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και μπορεί να υπάρξει στην πορεία και κάποιο μπέρδεμα- , να τους κόψουν άμεσα το μισθό, με  το προϊόν του οποίου θα καλυφθούν οι νέες τρύπες που συνεχώς δημιουργούνται εξαιτίας  του λανθασμένου προγράμματος που εφαρμόζουμε, κατά την ομολογία του εμπνευστή του Olivier Blanchard, αλλά που εμείς αρνούμαστε να το αναγνωρίσουμε ως λανθασμένο.  Θα ικανοποιηθούν, έτσι, οι Τροικανοί και θα συναινέσουν να πάρουμε τη δόση μας, και όλα καλά, μέχρι την επόμενη κρίση, σε 5 μήνες αν δεν κάνω λάθος. Έχουμε καιρό μέχρι τότε, και τότε το ξαναβλέπουμε….
Ξέχασα και μια λεπτομέρεια, πολύ σημαντική. Η Τρόικα, έχει εκφράσει την επιθυμία της “άμεσης αντικατάστασης” των εγκληματιών δημοσίων υπαλλήλων, με άλλους μη εγκληματίες. Έτσι, υπογραμμίζεται η επιθυμία της Τρόικας για την αποκατάσταση ενάρετου δημόσιου τομέα, με νέους και άφθαρτους υπαλλήλους. 
Μήπως, όμως, υπάρχουν προβλήματα, ας πούμε αύξησης της ήδη θανάσιμα υψηλής ανεργίας, βάθεμα της ύφεσης, ενδεχόμενο αθώωσης των “εγκληματιών” στη συνέχεια της αυτοδικίας; Αστεία πράγματα! Γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με “ανύπαρκτα” προβλήματα, τώρα που….σωζόμαστε. Όσοι δεν διακρίνουν την ανάπτυξη που έρχεται καλπάζοντας, είναι απλώς μύωπες. Άλλωστε, οι αρμόδιοι κατάρτισαν κι αυτό το περίφημο γραφείο, που θα εξηγεί πως θα γίνονται οι επενδύσεις, προκειμένου  να αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο ο συνωστισμός των νέων επενδυτών. Εξάλλου, ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που βγήκαν από τη χώρα γίνεται, κατά επίσημες ομολογίες, με τέτοιους ρυθμούς, που οι τράπεζες δεν είναι πια σε θέση να τον αντιμετωπίσουν. Έτσι, και μόνο έτσι εξηγείται η απόλυτη βεβαιότητα των αρμοδίων, ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει από κούρεμα των καταθέσεων, αλλά το Eurogroup ασχολείται με το κούρεμα των καταθέσεων των υπόλοιπων οικονομιών της ευρωζώνης, που αυτές δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο εμείς.
Σημείωση: Το ευτράπελο ύφος αυτού του σημειώματος, κρίνω ότι είναι δυστυχώς  το μοναδικό που μπορεί να  εκφράσει την απόλυτη κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει. Επικίνδυνη, πράγματι, η επιστροφή στη δραχμή. Αλλά, ο σίγουρος αφανισμός μας δεν είναι ακόμη πιο  επικίνδυνος; Δεν θα ήταν απαραίτητη η κατάρτιση μιας σοβαρής μελέτης, σχετικά, αντί των κραυγών τρόμου που βγάζουν τα παπαγαλάκια στο άκουσμα της δραχμής; Ως τώρα, το επιχείρημα των αρμοδίων ήταν ότι όσοι μιλούσαν για τη δραχμή ήταν “οι εγκληματίες που έβγαλαν έξω τα χρήματά τους, για να τα επαναπατρίσουν με τη δραχμή και να πλουτίσουν”! Τώρα, όμως, που θα μπει σίγουρα-σιγουρότατα μεγάλο ψαλίδι στις καταθέσεις μας, ποιό άραγε θα είναι το επόμενο επιχείρημα εναντίον των “συμμοριτών της δραχμής”;;;
(Visited 2 times, 1 visits today)
Close