Written by 15:09 ΔΙΕΘΝΗ, ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Views: 0

Από Ελεύθεροι Έλληνες: “Παγκόσμια σύγκρουση γύρω από το νερό”

Παγκόσμια σύγκρουση γύρω από το νερό
Παγκόσμια σύγκρουση γύρω από το νερόΣε εξέλιξη είναι πλέον η παγκόσμια σύγκρουση, όπου οι πολυεθνικές επιχειρούν να πείσουν ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό τα κράτη, την ώρα που τα φαινόμενα λειψυδρίας σε χώρες όπως η Ελλάδα σε συνδυασμό με την απαξίωση των δημόσιων φορέων του νερού, οδηγούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις , λέει ο οικονομικός αναλυτής και επικεφαλής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος, στον 98,4.
Το αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο, δεν μπορεί να κρύψει την δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τις περιγραφές περί
μεγάλου κατ κεφαλήν χρέους, όταν το μεγάλο θέμα είναι η ανυπαρξία παραγόμενου πλούτου και ανάπτυξης στη χώρα, λέει ο οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος.
Ωστόσο ο ίδιος άνοιξε το άγνωστο κεφάλαιο του νερού που μετατρέπεται σταδιακά σε νέο μοχλό κέρδους και εκμετάλλευσης για τις πολυεθνικές ανά τον πλανήτη. Όπως είπε, είναι σε εξέλιξη η παγκόσμια σύγκρουση , όπου οι πολυεθνικές επιχειρούν να πείσουν ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό τα κράτη, την ώρα που τα φαινόμενα λειψυδρίας σε χώρες όπως η Ελλάδα σε συνδυασμό με την απαξίωση των δημόσιων φορέων του νερού, οδηγούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Σχόλιο:Ακριβώς, αυτή είναι η γενικότερη προσπάθεια, παντού, αλλά πιο έκδηλη στην Ελλάδα, λόγω των ακανθωδών προβλημάτων της οικονομίας της, αλλά και της ενδοτικότητας των κυβερνήσεών της. Και δεν είναι μόνο, δυστυχώς, το νερό που αφήνονται σκόπιμα να εξαθλιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του, ώστε να είναι ώριμο να περιέλθει στην αγκαλιά των πολυεθνικών. Η ίδια πολιτική, ξεκάθαρη πια,  ακολουθείται με τη δημόσια παιδεία και με τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί και το παραμύθι της ….εξόδου από τα μνημόνια,και  ενώ παράλληλα ακόμη  προετοιμάζεται και η χαριστική βολή για τους συνταξιούχους.

 

Αυτή είναι η Ελλάδα των τελευταίων 8 ετών, και βέβαια δεν υπάρχει λύση αλλά συνεχής επιδείνωση για γενιές και γενιές, αν μείνουμε εντός του ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close