Written by 16:25 ΔΙΑΦΟΡΑ Views: 0

Σχόλιο στο άρθρο “Πλειστηριασμοί από εταιρίες. Στον αέρα το ελεύθερο συμβολαιογραφικό επάγγελμα”

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η λύση που ακολουθείται και στους πλειστηριασμούς, βρίσκεται στην ίδια ακριβώς ευθεία, με την κεντρική επιλογή,  που οι εταίροι/δανειστές επέβαλλαν για το ελληνικό χρέος. Παρακάμπτοντας, δηλαδή, κάθε λύση που θα έσωζε την Ελλάδα και υιοθετώντας εκείνη, τη μοναδική στις περισσότερες των περιπτώσεων, που την καταστρέφει.  Φυσικά, είναι ορθό και εδώ το σχόλιο του Ευριπίδη Μπίλλη, όπως συνήθως. Αλλά,  όμως, είναι ανεξήγητο το πως και το γιατί, οι Έλληνες που είναι λαός ευφυής, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν στα 8 χρόνια  των μαρτυρίων τους, ότι η διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωσή τους, δεν είναι αυτή της εξυγίανσης της οικονομίας, αλλά η εξαφάνισή της. Και ουδόλως στρέφομαι προς θεωρίες συνωμοσίας, γιατί επιπλέον δεν χρειάζονται! Απλώς, αν πάμε νοερά στην αρχή της κρίσης, το χρέος μας ήταν γύρω στο 120%του ΑΕΠ μας, δηλαδή, με διεθνώς παραδεκτά κριτήρια, απολύτως βιώσιμο. Και τώρα, μετά από ανείπωτα βασανιστήρια,  εξευτελισμούς, κοροϊδίες  και πλήρη καταστροφή του κοινωνικού και οικονομικού  ιστού της Ελλάδας,  το χρέος αναρριχήθηκε  στο 179% του ΑΕΠ!!!! Χρειάζεται να συνεχίσω; Δυο λόγια, ίσως, ακόμη! Τώρα, λοιπόν, μετά την ολοσχερή καταστροφή της Ελλάδας, ήρθε η σειρά των……αισιόδοξων διαπιστώσεων. Δηλαδή……”η οικονομία πάει καλύτερα”! Και η απάτη αυτή, στην οποία συμμετέχουν, όσο γίνεται πιο ενεργά, οι δανειστές/εταίροι  μας (μέχρι και βραβεία μας δίνουν!) είναι τόσο μα τόσο οφθαλμοφανώς αυταπόδεικτη! Από που να έρθει η βελτίωση και η ανάπτυξη, όταν έχουν αποδεκατιστεί μισθοί και συντάξεις και συνεχίζουν να αποδεκατίζονται; Από που να προκύψει ανάπτυξη, όταν οι επιχειρήσεις που κλείνουν υπερβαίνουν σε αριθμό αυτές που ανοίγουν; Από που  να δει φως η ελληνική οικονομία, όταν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της έχει εξαϋλωθεί; Πως να γίνουν πιστευτά στατιστικά στοιχεία, που δήθεν……μειώνουν την ανεργία, όταν η μακροχρόνιοι άνεργοι αυξάνουν, όταν η αιμορραγία των νέων μας που εκπατρίζονται εντατικοποιείται, αλλά και όταν τα ίδια αυτά στατιστικά στοιχεία που μας παρουσιάζουν ως ….δήθεν αισιόδοξα αναγράφουν τρομακτική άνοδο  της άτυπης εργασίας; Δηλαδή, της εργασίας με 300-400Ε το μήνα, δυνατότητα απόλυσης ανώδυνη και ανέξοδη, ωράριο εργασίας αδιευκρίνιστο κ.ο.κ.

 

Αλλά…..μάλλον κάνω λάθος εγώ. Γιατί, παρέλειψα τη μοναδική πηγή από την οποία δικαιολογείται αισιοδοξία και αναμονή “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Μα, βέβαια, οποία δική μου παράλειψη! Τα ΕΣΟΔΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. Χαρίζουμε τα ΠΑΝΤΑ έναντι κάποιων ψίχουλων, που αυτά τα ψίχουλα τα αναρτούμε ως “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, “ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ”. Και βέβαια, δεχόμαστε και συγχαρητήρια!

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε;; Πολλά! Και το πρώτο από όλα, να πάψουμε να αναμένουμε τη σωτηρία μας, μέσω πολιτικής αλλαγής. Γιατί κανένα πολιτικό σχήμα και κανείς “ηγέτης” δεν είναι σε θέση να δώσει λύση στο ελληνικό πρόβλημα, όσο παραμένει προσκολλημένος σε μια Ευρώπη, που ήδη ψυχορραγεί,  και που το μόνο που την ενδιαφέρει (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) είναι το πως θα διασωθεί. . Ας δούμε πως φέρεται με το BREXIT και με την Καταλονία, , για να πάρουμε μαθήματα….Δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ανωτερότητας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close